Om oss

Först ska jag påminna om att det finns en sluten Facebookgrupp för dig som redan har en Koffstalundare där många byter erfarenheter och skriver om sina hundar. Koffstalunds Kennel är en kennel i trivsam familjemiljö som föder upp Golden retriever i liten skala. Jag, Margarete Haberl, är ägare. Jag är uppväxt med hundar och har haft bland annat schäfer tidigare. Nu är det emellertid Golden retriever som ligger mig varmast om hjärtat. Eliza var min första retriever och tack och lov träffade jag trevliga människor som lät mig prova på jaktträning. Det låg inte långt bort i min värld eftersom min far var jägare. Jag har gått massor med kurser och bl. a, stiftat bekantskap med Jan och Eva på Pickups kennel. Ett stort tack till Jan och Eva som har lärt mig massor och alltid inspirerar mig.

Maggan Intyg


Golden retriever är en jakthund och jag tycker att det är trevligt att låta en hund få ägna sig åt det den är avlad för. Man kan ju använda hunden i praktisk jakt och/eller för tävlingsformen jaktprov.

Tidigare har jag ägnat mig åt bruksprov och lydnadsprov och suttit som ordförande i en brukshundklubb. Ibland när tiden räcker till får jag återfall och är ute och tävlar lydnad och startar något bruksprv, och då med spår som specialgren. Vi tävlar också i Nosework och Rallylydnad med goda resultat

Jag ägnar mig också åt att meritera mina hundar i viltspår.

Jag har kurser för mina valpköpare och försöker att inspirera och ha kurser för andra retrieverägare. Jag har även kurser i Nosework.

Väl mött!
Jag har jägarexamen och jagar gärna småvilt med mina hundar.