LPI, RLD N, RLD F, RLD A KOFFSTALUNDS EFFIE

Stamtavla

Koffstalunds Effie är född 2012-05-17, hennes mamma är Pickups Tärna och pappa är Rushing Winds Airborne Bandit. Hon är en mjuk och förig tik med mycket "will to please" som älskar att apportera. Naturligtvis har hon en bra vilthantering. Hon är mjuk, lugn och fin i munnen när hon hämtar fåglar och hårvilt. Hon har ett enormt bra minne och därmed är hon jätteduktig på markeringar. Effie meriter är i jaktprov B-Prov för retriever i ÖKL ett förstapris som bäst, hon är klar med NKL i viltspår. I lydnad LPI och ett förstapris i Lydnadsklass två. I Rallylydnad är hon klar för mästarklass, och slutligen så är hon uppflyttad till lägre klass i Bruksprov med spår som special. Hon har klarat av Eukalyptusprovet i Nosework.

2020-06-20
Många har hört talas om Effies leende, äntligen har det fångats på bild!
Effie!
2020-04-11
Effie och jag tränar och tävlar rallylydnad och skall snart starta mästarklass. Vi håller som alltid på med jaktträningen och hoppas att jaktproven kommer igång igen efter Coronaviruset. Nosworkträningen tar vi som hjärngymnastik.

2018-07-17
Effie med kull två. Tre hanar och en tik.


2017-12-19


2017-02-26
Här en bild på en stolt Effie med valpar. Fyra hanar och tre tikar.


Foto:C.Svedin.

2015-11-08
Tävlingssäsongen 2015 är nästan över och vi har startat på jaktprov med ett tredjepris som reslutat. Det beror på mattes brist på intresse just nu. Att Effie har kapacitet tvivlar jag inte på. Effie ska på nästa löp träffa en hane. Ring eller maila mig om du har intresse för valp.

2015-01-15
Effie och jag har fått ett lydnadsdiplom i lydnadsklass 1. Vi har även testat att starta rallylydnad där vi fick ihop 90 poäng. Eftersom det är vinter så är det ju svårt att träna apportering och då roar vi oss med lydnad istället. Effie är en mycket vaken och pigg hund som gör precis allt som jag ber henne om, om jag bara klarar av att förmedla vad jag vill att hon ska göra. Hon är en dröm att jobba med, hon uppfyller mina önskningar på en hund som koncentrerar sig hundraprocentigt när vi jobbar, står med alla fyra tassarna lugnt på marken men är jättesnabb när det gäller.

2013-06-23
Effie och jag har varit och gjort Farttest på Sörmlands hundskola. Jag måste säga att jag tycker att hon reagerade som jag förväntade mig i de olika momenten. Att hon är lugn och fin visste jag redan och Håkan och Carina tyckte att hon har nerver av stål, trots att gubben på släden var otäck. Den rädslan släppte hon fort. De olika apporteringsmomenten gjorde hon bra.

Effie på farttest


Effie har nu varit med ute i skogen och börjat träna att apportera efter skott med hagelbössan. Hon sitter lugnt och fint och hämtar gärna sina dummies.

vintereffie