Nyheter 2019

2019-03-02
Sedan drygt ett år har hundarna och jag hållit på med Nosework. Det är Anna Karlsson med Cosy, Dizzy och Foxy som ledde in oss på det när Hussy bröt en tå och behövde göra något utan att springa.Hussy och jag har klarat doftprovet så vi får tävla och har varit ute och tävlat i "samtliga moment" två gånger och fått diplom båda gångerna. (Efter tre diplom blir det uppflyttning till nästa klass). Men nu tar vi paus i NW och tränar inför jaktprov.

Nyheter 2018

2018-12-29
Jag vill tacka för det år som varit och samtidigt önska alla valpköpare och hundvänner ett riktigt Gott nytt år.Jag hoppas att det nya året kommer att ge er många fina hundstunder. Jag ska också berätta att jag nu kommer att vara tjänstledig från mitt ordinarie jobb och har därför mer tid för träning och kurser. Alla med Koffstalundare har alltid gratis träning och du som har en apportör som inte är från Koffstalund och behöver träningsråd eller aktivering är också välkommen att höra av dig.

2018-07-14
Effie med sina valpar.
Effie och hennes valpar mår mycket bra. De växer och är tjocka korvar som nu testar om benen bär och de kikar försiktigt med de nyöppnade ögonen. Hanarna är inte tingade ännu. Jag har förfrågningar men beslut kommer tidigast när valparna är tre veckor gamla.Valparna kommer av arbetslinjer och min förhoppning är att valparna kommer till förare så att de får ett arbete. Det viktigaste är att hund och förare får ett förhållande i harmoni och respekt. Intresserad av valp? 073-8042236, Margarete


2018-06-25
Lyckan är stor på Koffstalund. Effie har fått fyra valpar. En flicka och tre pojkar och alla mår bra. Hör av dig du som är intresserad av hanvalp. (Jag förbehåller mig rätten att välja bland valpköpare).

2018-05-22
Nu har vi varit iväg och ultraljudat magen på Effie. Vi såg ett par valpar, och väntar så klart med spänning på dem,

2018-05-12
Efter den 22 Maj vet vi om parningen har lyckats eller ej.Jag skriver här på hemsidan så fort vi gjort ultraljud. Jag tänker mig eventuella valpköpare som är intresserade att jobba med hunden.

2018-04-24
Koffstalunds Effie är nu parad med SEJCH NOJCH Mighty Ducks Panter. En kombination som vi hoppas jätte mycket på. Båda hundarna är duktiga i arbete som ni förstår, balanserade kan koncentrera sig, ja helt enkelt toppen hundar. Nu är det bara att hålla tummarna att det blir valpar.

Ring för mer info. Margarete 073-8042236
Hanhundsägare Lisa Falk 073-6537062
2018-03-01
Under våren kommer Effie att förhoppningsvis få tillökning.
Mer info kommer.

Nyheter 2017

2017-12-16
Nu har det snart gått ännu ett år. Valpar föddes och man lärde känna ännu fler trevliga människor.Tiden går fört, ett år bara rusar fram.Nu vill jag önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år med många fina hundstunder. Var rädda om varandra! Är ni ute och åker så kom gärna och hälsa på oss tjejer på Koffstalund.

2017-10-17
Jag har lagt in några foton på hemsidan som är betecknade med Dogs & Nature. De fotona har Thomas Back tagit. Jag är så glad över dem. Ich habe einige Fotos auf meine HP, und mehr wird es, die mit Dogs &Nature bezeichnet sind. Die Fotos hat Thomas Bach gemacht. Danke Thomas, ich freue mich sehr.

2017-10-14
Guisachan slott som ligger i det skotska höglandet, där föddes den första Goldenretriever kullen. Numera är det bara en ruin. Lord Tweedmouth var den som korsade fram Golden.Jag har haft den stora glädjen att besöka den här platsen, det har länge varit en dröm, och den gick nu i uppfyllelse. Känslan var enorm, och Madeleine (Arnolds matte) sa att man blir verkligen tagen av att besöka platsen. Hon hade så rätt.Tänk om man hade fått vara med en dag i mitten på 1800-talet och sett hundar och hästar.


2017-07-19
Nu har vi precis haft valpkullsträff med H-valparna. En vansinnigt trevlig dag. Jag är mycket nöjd med det jag ser, både hos hundarna och hundförare. Några kunde tyvärr inte komma, men det blir ju fler möjligheter. Nu är det mitt i sommaren och därmed semestrar. Slå gärna en signal och kom och hälsa på hundarna och mig när ni är i närheten. Du som Koffstalundare eller kanske blivande Koffstalundare är alltid välkommen.

2017-04-23
H-kullen är i skrivande stund tretton veckor. Jag har kvar Hussy och tänker att behålla henne. Vid elva veckors ålder hade hon apporterat alla sorters vilt som inte var för stort för henne. Hon är/kommer att bli en underbar hund. Jag gillar det jag ser hos henne, helskarpt. Hon är mycket uppmärksam och förig och lär sig jättefort.

2017-03-06
Nu börjar vi närma oss valpleverans. Knappt tre veckor kvar. Alla valpar utom tiken Hussy är tingade. Jag har sparat henne med flit och letar efter en fodervärd/köpare som har vana att starta retrieverprov. Önskvärt är att personen har startat öppenklass, men minst nybörjarklass i B-prov med tidigare hund. Tills den rätta/e dyker upp så kommer Hussy att stanna på Koffstalund och leka fram sin grundutbildning i Apportering.

2017-02-26
Nu har det gått drygt en månad av valptiden. Alla valpar växer och frodas och Effie är en fin mamma till dem. Jag har lärt känna trevliga valpköpare som väntar ivrigt.
Du som har en Koffstalundshund har så klart alltid support träningshjälp både här hemma och per film om du bor längre bort och inte har möjlighet att komma just när du behöver råd eller hjälp. Vi har en väl fungerande Facebookgrupp där många är aktiva och det minskar milen mellan Koffstalundarna.
Leverans är helgen 18-19 Mars. Alla pojkar och flickor kommer att ha namn på H såsom Hilux Hassel Hjago Hicco Hikká Henna och Hussy.2017-01-28
Den 21 januari fick Effie sina valpar och allt gick bra. Både Effie och Dexster, pappan, är arbetshundar och det kommer valparna också att bli. Jag tänker mig valpköpare som är jägare eller aktiva inom sporten jaktprov eller bruksprov.

Finns intresse så hör av dig på telefon 073-8042236.

2016-12-22
Tillsammans med mina hundar vill jag önska alla vänner, valpköpare, hemsidesläsare och hundar en riktigt god och fridfull jul och ett gott nytt hundår. Fyll det nya året med glada aktiviteter med era fyrbenta vänner.

2016-12-14
Idag har vi varit och gjort ultraljud och fått bekräftat att Effie väntar en liten kull valpar.

2016-11-20
Nu kan jag berätta att Effie är inseminerad med en engelsk hane vid namn Echobrook Dexster. Naturligtvis hoppas jag på ett positivt resultat. För information om hanen finns Jacqui Crews hemsida ReevecrewWeebly.com.

Du som är intresserad av valp är välkommen att ringa eller maila mig.
Mobil: 073 - 804 22 36
Mail: margaretehaberl@hotmail.com

Dexter med flockmedlemmarna.

2016-11-04
Effie kommer att löpa i det närmaste. Om du är intresserad av valp efter henne så hör av dig till mig på 073-8042236. Det är säkrare att ringa än att skicka mail.

Just när hösten kommit och man börjar bli lite mättad på träning dyker Emma och Anita från Kiruna upp med Koffstalunds Dimma och Grim (Grim på översta bilden), ja Pointer Valle var också med. De åkte 252 mil för att komma och träna tillsammans med oss. Gissa om man fått energi igen. Vi hade så trevligt. Ja hundarna också. De var duktiga. Du vet väl att du som har hund från mig alltid är välkommen att komma och träna?! Hör bara av dig.

2016-10-03
Effie och jag startade B-prov Retriever, öppen klass, i Kilanda den 25:e September. Ett välordnat trevligt prov som resulterade i ett förstapris. Dagen till ära var Jan Eriksson där från Pickups kennel och tittade på oss. Mina linjer kommer ju från Pickups Kennel och Effies mamma är ju Pickups Tärna.


2016-08-03
På klubbmästerskapet i Villingsberg slutade det med ett andrapris för Effie och mig. I den trettiogradiga värmen som var är jag jättenöjd. Man kan inte säga att viltet var trevligt pga värmen. Däremot var provupplägget trevligt. Det var som alltid roligt att träffa gamla bekanta


2016-07-18
Jag hoppas att Effie kommer att bli med valpar på nästa löp. Är du intresserad! Ring för mer information och/eller anmäl intresse på 073-8042236.

Det är Klubbmästerskap för golden retriever i Villingsberg helgen den 23-24 Juli. Jag har anmält Effie i öppenklass.


Bilder från Goldenlägret 2016-07-06 - 2016-07-10
Dirigering (Foto Peter Nilsson)


Jag skickar


Stoppsignal


Vattendirigering


2016-07-02
Nu är Falcor och Geiri röntgade. Falcor har A höfter och fria armbågar. Geiri i Finland har B-C höfter och fria armbågar.


2016-03-12
Nästan alla Candy och Qupido valpar i F, och G-kullen är nu röntgade.Vi väntar på Geiri och Falcor sen har vi resultat på alla. Det blev ett bra resutat, tycker jag. A-B och ett C på höfter och fria armbågar. Ett annat roligt resultat är att Effie nu är gentestad för PRA 1 och 2. Hon är inte anlagsbärare. Hon är inte heller anlagsbärare av prcd-PRA.


2016-02-08
Effie kommer inte att få valpar i vår. Hon kommer att löpa tidigast i höst.


2016-01-07
Effie ska paras med Little Mhors Ale. En ung och mycket lovande hane med trevlig stamtavla. Är du intresserad av valp så hör av dig till mig på 073-8042236, eller på min mail. Förutom de data som finns på SKK på Effie och Ale så är Effies föräldrar gentestade för prcd PRA och är inte anlagsbärare. SKK har ingen databank för det testet. Anna och Magnus Elsius svarar gärna på frågor om Ale.


Nyheter 2015

2015-11-05
Återigen har fantastiska Flavia och Koffstalunds Clark (Finn) deltagit i de schweiziska mästerskapen och de blev tvåa i år. Jag är jättestolt över dem och vill rikta ett stort grattis ner till dem. Bra jobbat.


2015-11-01
Jag vill rikta ett stort, ja jättestort tack till min webmaster Anders Lindin som har jättetålamod med mig. Att hemsidan blivit uppdaterad så sällan är INTE Anders fel, utan det beror på min tidsbrist och då har inte hemsidan kommit längst upp på prioriteringslistan. Jag ska nu göra mitt bästa för att lära mig att uppdatera själv.


2015-11-02
Valpar, valpar, valpar? Ja, det hoppas vi på. Effie kommer att träffa en pojkvän någon gång under våren. Se vidare under Effie här på hemsidan.


2015-10-01
Nu har vi kommit så långt in på 2015 att höstmörkret lägger sig tidigt. Året har varit fyllt med träningar, tävlingar och många trevliga möten. Jag tror att många har läst om Maddes och min resa till Österrike. Det är en artikel i SSRK´s senaste tidning Apportören från resan. Många som har en Koffstalundshund använder den slutna gruppen Koffstalundshundar på Facebook för att dela erfarenheter, hälsningar och så vidare. Nu vill jag utmana mina valpköpare till nästa sommar att vara med på Goldenklubbens klubbmästerskap i Jaktprov. Det brukar vara sista helgen i juli varje år. Samtidigt inbjuder jag till kennelträff. Det kan tänkas vara riktigt tidigt att tänka på det nu, men, tiden går fort och den helgen är mitt i semestertiden för många . Tänkte att vi skulle starta eller titta på så många som möjligt och sedan ha en kennelträff efter helgen i Villingsberg, där evenemanget brukar vara. Vad sägs?2015-04-20
Effie och jag har haft roligt och tävlat en del i vinter. När jag tänker på hennes ålder och hennes meriter så är jag stolt över vårt samarbete. Jag vill visa på den mångsidighet mina hundar har och att det med tydlighet går att kombinera olika tävlingsformer. Effie har i skrivande stund, och är snart tre år, följande meriter:

Ett LP, lydnadsklass 1 RLN Uppflyttad till lägre klass i bruksspår Godkänt Anlagsprov i viltspår Jaktprov, två treor i öppen klass

Vi kommer att fortsätta att roa oss under sommaren och hösten. Sedan är det Effies tur att bidra med något bra till rasen om vi hittar en lämplig hane.Nyheter 2014

2014-11-01
Koffstalunds Clark har blivit Schweizisk Mästare! Jag är oerhört stolt över matte Flavia och Finn (Clark) som har så målmedvetet tränat räddning sedan Flavia var här och hämtade Finn för sex år sedan. Tänk vad tiden går fort. Nu är Koffstalunds Clark sex år och har själv blivit pappa till en kull valpar. Än en gång ett jättegrattis önskar vi alla här i Sverige.

2014-10-08
Hej vänner, valpköpare och hemsidesläsare. Nu har valparna hunnit att bli nio veckor och alla har åkt till sina nya hem. Kiruna, Finland, Härnösand, Göteborg och Bispgården. Lilla Glimra kommer att stanna kvar på Koffstalund och kommer förhoppningsvis att bli lika duktig som sin mor mormor och moster. Ja det beror på mig så klart. Jag måste säga att jag är mycket nöjd med Qupido och Candys valpar. Så balanserade men ändå fartfyllda och sociala. En drömkull så här långt.

Effie har startat jaktprov med två treor som resultat. Dessa treor är jag mycket nöjd med. Vi behöver finslipa lite så ska det nog bli ettor så småningom.

Ni som har en Koffstalundshund har möjligheten att vara med i Fb gruppen "koffstalunds hundar" som är en sluten grupp. Så klart är det alltid roligast när ni ringer och pratar.2014-08-05
Den första augusti blev vi några fler på Koffstalund. Candy har fått fem killar och en tjej. Hon är mycket duktig med valparna, man kan ju förstå vilket jättejobb det är för henne i värmen.

2014-07-28
Jag har varit dålig på att uppdatera min hemsida, men här kommer en stor nyhet. Candy väntar valpar med Höghedens Qupido i början av augusti. Hon är rund som en liten boll, flåsar i värmen men mår bra. Jag hoppas att det ska bli fina valpar av denna kombination. De båda har ju två valpar tillsammans sedan tidigare som utvecklar sig till mycket fina och lovande hundar. För intresseanmälan ring 073-8042236.

Koffstalunds Clark i Schweiz har parat en tik i Österrike och vi hoppas att det även där ska bli valpar i höst.

För dig som är, eller kommer att bli lycklig ägare av en Koffstalundshund finns det en sluten grupp på Facebook där jag skriver lite oftare än här på hemsidan. Du som ännu inte är medlem där får gärna höra av dig för att komma med i vår grupp.

Här kommer ett par bilder på pappa Qupido.

2014-05-08
Här kommer en hälsning från Koffstalunds Clark som bor i Schweiz. Han är en mycket duktig hund i personsök och tävlar med toppenresultat.
2014-02-07
I helgen flyttade Foxy Lady till sin matte Anna och husse Thomas i Åhlsta. Inte så otäckt kanske då hon får hundsällskap av moster Cosy och halvsyster Dis i familjen.


Falcor flyttade till Maria och Martin som även har pappa Qupido och Cockerpojken Tubbe.


Jag önskar dem ett varmt lycka till med de nya familjemedlemmarna.2013-01-03
Candys valpar Foxy Lady och Falcor har nu hunnit bli så stora att de är ute för första gången. Det var lite spännande så det är skönt att ha mamma med.
2013-11-11
Effie är nu höft- och armbågsröntgad med A höfter som resultat och fria armbågar. Hoppas att ni andra som har Effies syskon också röntgar nu för det är ju dags. Jag håller tummarna för resten av kullen.
2013-11-05
Koffstalunds Candy är dräktig med Höghedens Qupido. Väntans tider...2013-10-06
Candy är nu parad med Höghedens Qupido och vi hoppas att det kommer att bli valpar innan jul. För valpintresserade ring eller maila mig. Hälsningar Margarete.
2013-09-11
Tänk vilken härlig hundsommar det har varit. Koffstalunds Duke (Vic) fick ett förstapris med HP i nybörjarklass i Villingsberg med husse Magnus, och vann. De två gjorde ju bra ifrån sig i Kungsbyn också. Koffstalunds Elit (Arnold) vann WT novisklassen och matte Madeleine upptäckte glädjen med att apportera med sin hund. Det är så härligt. Jag har träffat flera av mina valpköpare och det har varit så roligt. Tommy och Dimma har startat b-prov och fått tredjepris i nybörjarklass där uppe i norr och matte Anita ringer och är i sjunde himlen när hon berättar om vad bra Dimma är när hon apporterar på jakt. Sist hade Dimma dykt efter en skadeskjuten fågel som dök ner i vattnet. Allt vilt bärgas hem!

Effie och jag har tagit ett förstapris i nybörjarklass och Candy och jag tog vårt andra förstapris i öppenklass, därmed är vi i elitklass. Tack ALLA valpköpare som tar så bra hand om era hundar, naturligtvis inte bara de som är ute på prov.

Kram till er alla.
2013-07-12
Det har nu blivit bestämt att Candy ska paras med Höghedens Qupido på hennes nästa löp.
2013-07-03
I helgen vann Koffstalunds Duke (Vic) och Magnus lördagens C-provsmästerskap i Kungsbyn med 91 poäng. "Vic satte inte en tass fel på hela helgen", sa en lycklig husse.
2013-03-27
Senaste nytt på Koffsta är att jag tänker ordna en valp/kennelträff den 8/6. Passa på att boka in det redan nu, så kommer jag med mera info framöver. Kom gärna med tankar, idéer och önskemål om vad dagen ska innehålla.

Något som är ännu viktigare att boka in är röntgentider för alla D-hundar. De är nu 1,5 år och ska då röntgas (enligt avtal).

För er som står i kö för en valp så har jag funderingar på att para Candy på nästa löp som jag tror kommer att bli i sept-okt, under förutsättning att Candy och jag hittar en snygg, duktig och trevlig hane.

2013-03-10
Jag vill presentera Koffstalunds Cooper. Han är en mycket glad och trevlig hane som bor i Bispgården tillsammans med Matte och Koffstalunds Nitendo. Som jag berättat tidigare så är han röntgad HD A, ED UA, ögonlyst och testad för PRCD-pra, clear.

cooper redigerad

cooper 2

Ni förstår säkert att han är kullbroder med mina tjejer, Candy och Cosy. Föräldrar och hela valpkullen har ett underbart temprament.